Почивка на море в Созопол

Заповядайте в тризвездният хотел „Селена” гр. Созопол ,който ви очаква с топ оферти за море през цялата година. Хотелът предлага не само лятна ваканция на брега на морето в обкръжението на любими хора  и прохладата на морския бриз или спокойствието на златната есен с изобилието от прясна черноморска риба. Това е една малка част от широкия спектър  топ оферти за море в хотел”Селена”. А защо не топ оферта за море и .... пълна подкрепа в организирането на вашия специален ден: вашето сватбено тържество или юбилей. Хотел „Селена” ви предлага  своите топ предложения за море и по време на всички официални празници.Пенливо шампанско в Новогодишната нощ и незабравими емоции ,Великденски изненади и пролетно настроение,а защо не вкусно агнешко печено под галещите лъчи на майското слънце. Не пропускайте топ офертите за море на хотел”Селена ,за да не пропуснете топ предложението на  деня!

Почивка на море – къде са летните забавления?

Всеки човек обича да се забавлява през отпуската – това е начин, да се отървем от сивото ежедневие, да разнообразим и „оцветим“ почивните си дни и да презаредим за цяла година добрите спомен, останали от почивката.  Едно от най – предпочитаните забавления е да идеш на море с приятели и да споделите няколко дни – извън офиса и забързаният начин на живот.

Морският бряг приветства големите и шумни компании,  а плажните барове допълват атмосферата като утоляват жаждата и глада от горещите летни дни. Доброто настроение и партито на плажа е гарантирано, когато си в приятна компания.

Една подходяща дестинация за летен туризъм е гр. Созпол. Старинната му архитектура вдъхва античен полъх и ни връща хилядолетия назад, във времето на гръцката колония Аполония Понтика, кото е основана от преселници от древният град Милет. Името идва от статуята на бог Аполон, разположена в храм в града, но по – късно е отнесена в Капитолия в Рим.

Разходете се по старите калдаръмени улички и вижте къщите, запазени още от далечният 19 век и се потопете в уникалната атмосфера на Аполония Понтика. Ще ви приветстват художници, продавачи на сувенири и панорамни ресторанти с изглед към морето, предлагащи морска кухня.

Забележителности, които си струва да се посетят са старите църкви – св. Зосим и св. Богородица – ще усетите едно своебразно „пътуване“ към древните епохи и различните исторически пластове през които е съществувала колонията. Други интересни места, които всеки летовник може да посети са Змийският остров, резервата Ропотамо и връх Бакърлъка.

Насладете се на историческото пътуване в местният археологически музей, съдържащ експонати и артефакти от 5-то хилядолетие преди Хр. до 19 век. Сбирката е разделена на 2 клона – археология и християнско изкуство.

Една от емблемите на Созопол - ежегодният фестивал на изкуствата „Аполония“ съчетава античното преживяване със съвременната култура на града. Провежда се в амфитеатър Аполония, където десетки хора на изкуството показват своите таланти. Театър, изложби, музика, рецитали, арт пърформанси и инсталации – всичко това под знака на фестивала, давайки на туристите възможност да се потопят в един малък културен ренесанс.

Созопол е известен не само с историческото и културното си наследство, но също и с кристалната вода и ситният жълт пясък, присъщи и на курортите около града. Близките къмпинги – Златна Рибка, Градина, Смокиня, Каваци, Веселие са свързани от обща брегова ивица  и са предпочитана дестинация на хиляди млади българи със свободен дух, които летуват по къмпгините в палатки, каравани или бунгала.

С толкова много възможности за почивка и места за забавление, Созопол ще отговори на вашите очаквания за добро изживяване. Всичко което трябва да направите е да запазите вашата стая в хотел и да се отдадете на летните емоции.

Горещи оферти

eXTReMe Tracker