Бургас

Бургас е вторият по големина град на българското черноморие и един от най - големите градове в България. Тук се намира международно /второ по натовареност в България/  летище, най - голямото пристанище и единственото в България нефтено пристанище.
От Созопол до Бургас се стига по първокласен път за около 25 - 30 минути с автомобил. Автобусите, пътуващи от Бургас за Созопол тръгват на всеки половин час от автогара Юг в Бургас.

Забележителности в Бургас
 
  • Морската градина
Морската градина в град Бургас се намира над централния градски плаж. Тук са летния театър, в който се провеждат много концерти, фестивали и конкурси,  Културен център "Морско казино", пространство предназначено за творчески проекти, експозиции, пърформанси, лятното кино, Експозиционен център "Флора", Фестивал на пясъчните фигури, както и места за отдих и развлечение.  


 
  • Пристанище Бургас
Зоната за обществен достъп обхваща от първо до четвърто корабни места. Хората могат свободно  да се разходят по кея и до Марината, да посетят първия български пристанищен фар, да се отдадат на любителски риболов или да се насладят на красиви морски гледки. Тук е ситуирана Морска гара Бургас, предназначена за обслужване на круизни кораби и най - старият пристанищен склад "Магазия1”. Бъдещият Морски център ще обслужва пътниците, ползващи услугите на крайбрежното плаване - до остров Света Анастасия, разходки в залива и до останалите морски общини.