Събития и фестивали в Созопол

Созопол - град на изкуствата

 
Празниците на изкуствата "Аполония" е голям български фестивал, който се провежда ежегодно в края на лятото в морския град Созопол. Негов основен организатор е Фондацията за изкуство "Аполония", създадена през 1991 г. Първото издание на фестивала на изкуствата се провежда през 1984 г. Продължителността му е 10 дни, като през това време могат да бъдат видени над 70 събития - театрални представления, концерти на открито, камерни и джаз концерти, прожекции на филми. В Художествената галерия в Стария град се организират изложби и литературни вечери като част от събитието. Провеждат се майсторски класове по различни специалности - пеене, пиано, джаз импровизации, театрални школи. Във всички категории винаги присъства и детското творчество.
На "Аполония" гостуват български и чуждестранни изпълнители и състави от световна класа. Театралната програма предоставя възможност на любителите на театъра да видят селекция от най - новите и най - добри спектакли.
 От създаването си фестивалът е представил в Созопол изложби на повече от 150 именити
български художници и фотографи, организирал е литературни вечери на десетки автори - поети и писатели от различни поколения.
Всяка година програмата на Празниците на изкуствата включва и панорама на българското документално и игрално кино. Голяма част от филмите са премиери.
 
„Sozopol Fest“ е плажен фестивал за хаус и фънки музика, който се провежда в началото на лятото на плажа на къмпинг "Градина". Участие вземат наши и чужди изпълнители. В дневната част на Sozopol Fest посетителите имат възможност да се научат или да упражнят своите kite, windsurf  и  wakeboard умения, да разпуснат в chill - out зоните или да открият още много други забавления, които се случват в рамките на фестивала.



Международен детски фестивал "Созополска панорама":  Фестивалът е уникална среща на изпълнители от различни жанрове на музикалното и танцово изкуство.
 
"Музите" международен младежки фестивал на изкуствата:  конкурсната програма на фестивала включва големи публични, музикални и танцови концерти в Амфитеатъра, изложби и театри, атрактивни дефилета из старинния град, анимации и забавления.
 
"Монтфиз Арт Фест" - уъркшопи по актьорско майсторство за любители, студенти и кандидатстуденти.









Фестивал "Созополис": Включва събития от различни сфери на изкуството - концерти, арт акции, игри и забавления. Иновативното културно събитие, включващо разнообразни по жанр творчески дейности.
 
Международен франкофонски фестивал "Солей": включва културни събития и концерти на съвременна френскоезична музика.

Фестивал "Хармония и сила"


 


 

Горещи оферти

eXTReMe Tracker